• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Pääsylippuja kaupan päälle, kun tilaus yli 50 €
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Pääsylippuja kaupan päälle, kun tilaus yli 50 €

Koiramäen asukkaat

Ei varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Koiramäen asukkaat kuuden hahmon paketissa


Maalaistalossa jossain Satakunnan puolella Koiramäen talossa asustaa Koiramäen perhe. Koiramäen perheeseen kuuluu monia jäseniä, ja heistä kuusi löytyy tästä ihastuttavasta Koiramäen asukkaat –paketista pieninä, esimerkiksi nukkekotiin sopivina hahmoina. Pakkauksesta löytyvät hahmot ovat Elsa, Kille, Martta, emäntä Fiina, isäntä Pransi ja Tilta.


Koiramäen perheen jäsenet


Koiramäen asukkaat saavat ensiesittelynsä Mauri Kunnaksen vuonna 1980 ilmestyneessä Koiramäen talossa -kirjassa. Koiramäki-kirjasarja on valloittanut jo useamman sukupolven suomalaisia ja varmasti jokainen tunnistaa Mauri Kunnas Koiramäki-hahmot.


Koiramäen talossa elää Koiramäen perhe. Koiramäen perheeseen kuuluu tietenkin isäntä Pransi, emäntä Fiina sekä heidän lapsensa Tuomas, Tilta, Elsa, Kille ja Martta. Heidän lisäkseen talossa asustaa mummo ja vaari, Heta-piika, Musti-renki, Miina-piika, Matu-renki sekä muutamana kuukautena vuodessa myös ruotiukko Hiski Piskinen.


Monelle lukijalle mieleenpainuvimmat ja suosituimmat hahmot taitavat olla perheen pienimmät lapset Kille, Elsa ja Martta. Kirjoja luetaan aktiivisesti edelleen, ja ne ovatkin Mauri Kunnakselle tuttuun tapaan täynnä ihastuttavia yksityiskohtia. Samalla kun kirjat ovat hauskoja lukea, ne ovat myös täynnä oikeaa tietoa. Koiramäen hahmojen matkassa pääsee tutustumaa elämään 1800-luvun Suomessa maaseudulla mielenkiintoisella tavalla.


Koiramäen asukkaat –paketista löytyvät hahmot


Emäntä Fiinan tunnistaa siniraidallisesta mekosta, kun taas Tiltalla on punaraitainen mekko. Tuttuun tapaan maatilan naisilla on päällä valkoinen essu, huivi ja hilkkahattu. Pransi on maatilan isäntä ja perheen lasten isä. Päällään isäntä Pransilla on valkoinen paita, ruskeat housut, sekä mustat saappaat, liivi ja hattu. Tilta on perheen vanhin tytär, Elsan, Killen ja Martan isosisko. Elsalla on tunnetusti suloiset lettinauharusetit korvilla. Pakkauksessa Elsalla ja Killellä on päällä valkoiset pitkät paidat. Koiramäen Martta on perheen nuorin tyttö. Hänellä on kirjoistakin tuttu iso hymy kasvoilla ja päällä keltainen mekko, jossa on punaisia raitoja sekä mekon päällä valkoinen essu.


Koiramäen hahmot ovat pienikokoisia ja sopivatkin hyvin isompien lasten leikkeihin. Koiramäen hahmoilla saa aikaan monenmoisia leikkejä, toinen toistaan parempia. Pienikokoiset Koiramäen asukkaat sopivat hyvin nukkeleikkeihin tai nukkekodin asukkaiksi. Koiramäen hahmot voivat esimerkiksi asuttaa jo olemassa olevaa nukkekotia tai niille voi rakentaa ihan oman kodin joko pihalle tai sisälle. Koristeena Koiramäen asukkaat ilahduttavat aseteltuna omaan huoneeseen vaikkapa ikkunalaudalle tai kirjahyllyssä.


Koiramäen asukkaat -paketti pähkinänkuoressa

  • Hahmojen pituudet n. 4–8 cm
  • Ei alle 3-vuotiaille
  • Sisältää pieniä osia
  • © Mauri Kunnas / Doghill