• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Auringon taonta -palapeli

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Taottua aurinkoa ihmettelemässä


Auringon taonta -palapelin voimakas ja ihmettelevä tunnelma välittyy tämän upean palapelin kuvasta hyvin. Auringon taonta -palapelin kuva on otettu Mauri Kunnaksen vuonna 2021 julkaistusta kirjasta Kuka Kaappasi auringon?


Auringon taonta -palapelissä on 1000 palaa, ja sen tekemisessä on jo vähän haastettakin. Kuva on Kunnasmaisen täynnä yksityiskohtia, mikä osaltaan helpottaa ja osaltaan haastaa palapelin tekijöitä. Tämä palapeli on oivallinen aikuisille tai esimerkiksi perheille yhdessä tehtäväksi. Ihan pienimmille lapsille palapeli on vielä liian haastava, mutta vanhempien, jo palapelejä osaavien, lasten kanssa tätä palapeliä on mukava koota yhdessä.


Auringon taonta -palapelin kuvassa Seppo Ilmarinen on takonut auringon ja kuun kaapatun auringon tilalle. Kyläläiset yhdessä ihailevat ja ihmettelevät uutta aurinkoaan, joka on suuri vaskinen kiekko, jonka edessä palaa iso roihu. Mahtaako tämä uusi aurinko kuitenkaan yltää samaan kuin vanha aurinko, vaikka Seppo Ilmarinen parhaansa sen takomisessa tekikin.


Kuka kaappasi auringon? on mielenkiintoinen, hauska ja hurjan hyvin kuvitettu tarina siitä, mikä elämässä lopulta on tärkeää.


Palapelit ovat hauskoja ja hyödyllisiä

Palapelejä voi harrastaa yksin mutta niitä voi tehdä myös yhdessä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin sadepäivä mökillä, kun koko perhe kerääntyy pöydän ääreen kokoamaan tuhannen palan palapeliä? Tai yhteinen joululahjaksi saatu 500 palan palapeli, jota jokainen voi oman jaksamisensa mukaan ja ohi kulkiessaan koota. Tai pysähtyä palapelin ääreen pidemmäksikin aikaa.


Palapelin ääreen rauhoittuminen tuo ihanaa vastapainoa nykypäivän usein hieman hektiselle tekemiselle ja etenemiselle. Palapelin äärellä saa ja pitää pysähtyä, rauhoittua, muistaa hengittää ja nauttia rauhallisesta tekemisestä. Toki, jos kyseessä on vaikeahko palapeli, voi verenpaine vähän nousta, mutta sekin kuulunee asiaan. Itsehillinnän harjoittelu tekee aikuisillekin hyvää.


Palapelien hyödyistä puhutaan usein lapsien näkökulmasta, mikä on tietenkin tärkeää ja totta. Palapeleistä on kuitenkin huimasti hyötyä myös aikuisille ja iäkkäille. Aivot pysyvät virkeinä, kun saavat tehdä töitä ja miettiä, mikä pala kuuluisi mihinkin.


Auringon taonta -palapeli pähkinänkuoressa

  • 1000 palaa
  • valmiin palapelin koko 68 cm x 48 cm
  • palapelin kuva kirjasta Kuka kaappasi auringon?
  • valmistaja Peliko