• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Herra Hakkarainen kaupungissa -magneetti

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Herra Hakkarainen ja Masa Marsu Tassulan - vanhan Vammalan kaupungin - kaduilla keskellä yötä.


Herra Hakkarainen ja hänen uskollinen kumppaninsa Masa Marsu joutuvat öisin mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin. Herra Hakkarainenhan ei toki muista näistä aamulla enää mitään.


Herra Hakkarainen on seikkaillut Mauri Kunnaksen kirjoissa Yökirjasta lähtien. Yökirjan jälkeen unissakävelevä vuohipukki alkoi pikkuhiljaa ilmestyä muihin Kunnaksen kirjoihin taustalle unissakävelemään. Tämä oli muidenkin kuin Maurin mielestä huippuidea, ja Herra Hakkaraisen etsiminen Mauri Kunnaksen kirjoista onkin yksi lasten ja aikuisten suosikkipuuhaa näitä kirjoja lukiessa.


Tassulan tarinoita -sarjan kirjojen (Ujo Elvis, Onnin paras joululahja, Seitsemän tätiä ja aarre sekä Hurja-Harri ja pullonhenki) Tassulan kaupunki perustuu vanhaan Vammalaan, nykyiseen Sastamalan kaupunkiin. Kirjoissa voi nähdä tuttuja rakennuksia, joista osa koristaa edelleen keskusta-aluetta. Yhtenä tunnetuimmista Tyrvään kaksitorninen kirkko, joka näkyy erityisen hyvin kirjassa Seitsemän tätiä ja aarre.


Tässä magneetissa Herra Hakkarainen unissakävelee Tassulan kaduilla Masa Marsu perässään kipittäen. Katu, jolla unissakävelijä viipottaa menemään, on Marttilankatu Sastamalassa.


Herra Hakkarainen unissakävelee juuri kohti nykyistä Herra Hakkaraisen taloa, joka ei näy kuvassa. Kuvan vasemmassa reunassa näkyy Suomalaisen kirjan museo Pukstaavia ja sen vieressä kaarevaseinäinen rakennus on nykyinen Funkkistalo. (Molemmissa sijaitsee hyvä kahvila, jota usein suosittelemme täällä Herra Hakkaraisen talossa vieraileville asiakkaille.)


Vammalalaisille, Sastamalalaisille, Tyrvääläisille (millä nimellä haluaakaan itseään kutsuttavan) tämä magneetti on siis söpöytensä lisäksi myös tuttu maisema.


Oli Marttilankatu sinulle tuttu paikan päältä, kirjoista tai ei ollenkaan, se ei ollenkaan vähennä tämän magneetin viehätysvoimaa. Tässä magneetissa on jotakin hyvin Herra Hakkaraismaista. Öinen maisema, kuu valaisee taivaan ja kadut ammottavat tyhjyyttään. Kaupunki nukkuu pimeiden ikkunoiden takana, ja Herra Hakkarainen jatkaa unissakävelyään.


Herra Hakkarainen kaupungissa -magneetin leveys on noin 12 cm ja korkeus noin 5 cm.