• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Herra Hakkaraisen Aakkospeli

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Herra Hakkaraisen Aakkospeli on klassinen muistipeli.


Aakkospelissä Mauri Kunnaksen ihastuttavilla kuvituksilla koristelluille korteille etsitään pareja. Kortit käännetään alustalle kuvapuoli alaspäin, ja jokainen saa vuorollaan kääntää kaksi korttia niin että kuvat näkyvät. Jos korteissa on sama kirjain, saa molemmat kortit ottaa itselleen. Jos taas korteissa on eri kirjaimet, kortit käännetään takaisin nurin päin niihin kohtiin, joista ne ensimmäisen kerran käännettiin.


Seuraava pelaaja kääntää vuorostaan kaksi korttia ja toimii kuten edellinenkin pelaaja. Se, kenellä pelin lopuksi on hallussaan eniten pareja, voittaa.


Peliä voi pelata myös toisella tavalla, missä kortit erotetaan kahdeksi pakaksi. Molempiin pakkoihin erotellaan yksi kappale kutakin kirjainkorttia. Näin jokaiselle ensimmäisestä pakasta löytyvälle kortille löytyy pari toisesta pakasta. Toisen pakan kortit levitetään yksitellen pöydälle kuvapuoli alaspäin. Vuorossa oleva pelaaja ottaa pöydällä olevasta pakasta päälimmäisen kortin ja yrittää muistaa missä kyseisen kortin pari on pöydälle levitettyjen korttien joukossa.


Jos pari löytyy, pelaaja saa nostaa sen itselleen. Jos paria ei löydy, pöydällä ollut kortti laitetaan takaisin paikalleen kuvapuoli alaspäin ja pakasta nostettu kortti laitetaan pakan alimmaiseksi. Pelin lopussa eniten pareja löytänyt on voittaja.Muistipeli on siitä mahtava peli, että se kehittää muistia ja on sen lisäksi helppo ymmärtää ja oppia. Muistipelin vaikeutta on helppo säädellä sen mukaan, kuinka paljon pareja ottaa peliin mukaan. Jos peli tuntuu alussa vaikealta, sen voi aloittaa vaikkapa viidellä tai kahdeksalla parilla. Kun peli tulee tutummaksi, parien määrää voi lisätä.


Lapset ovat muistipeleissä usein valtavan hyviä ja saavatkin voitettua vanhempia pelitovereita pienen harjoittelun jälkeen helposti!


Herra Hakkaraisen Aakkospelin kortit ovat jämäkkää pahvia, joten ne eivät hetkessä rypisty tai taitu. Jokaisessa kortissa on kortin yläosassa Mauri Kunnaksen kirjoista otettu kuva. Kuvan alapuolella on liitutaululla näkyvä kirjain ja sen vieressä lause, jossa kyseistä kirjainta käytetään ahkerasti.


Kortteja voi pelaamisen lisäksi tai ohessa käyttää myös kirjainten tunnistamiseen ja pidemmälle kirjainten maailmaan päässeille lukemisen harjoitteluun. Korttien tekstit on kirjoitettu isoilla kirjaimilla, mikä helpottaa niiden lukemista, jos kyseessä on vielä harjoitteleva lapsi.


Pelin valmistaja on Peliko/Martinex. Peliä suositellaan yli 3-vuotiaille ja suositeltu pelaajamäärä on 2-4 hlö. Peliaika noin 15 minuuttia.