• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Herra Hakkaraisen Aakkospeli

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Herra Hakkaraisen Aakkospeli on klassinen muistipeli.


Herra Hakkaraisen Aakkospelissä Mauri Kunnaksen ihastuttavilla kuvituksilla koristelluille korteille etsitään pareja, kuten muistipeleissä yleensäkin tehdään.


Aakkospelin korttien kuvitukset on otettu Mauri Kunnaksen kirjasta Herra Hakkaraisen aakkoset. Aakkospelin kortit ovat jämäkkää pahvia, joten ne eivät hetkessä rypisty tai taitu. Jokaisessa kortissa on kortin yläosassa Mauri Kunnaksen kirjoista otettu kuva. Kuvan alapuolella on liitutaululla näkyvä kirjain ja sen vieressä lause, jossa kyseistä kirjainta käytetään ahkerasti. Kortteja voi siis muistipelin lisäksi käyttää myös esimerkiksi kirjainten ja lukemisen opetteluun.


Muistipelin ihanuus


Muistipeli on siitä mahtava peli, että se kehittää muistia ja on sen lisäksi helppo ymmärtää ja oppia. Muistipelin vaikeutta on helppo säädellä sen mukaan, kuinka paljon pareja ottaa peliin mukaan. Jos peli tuntuu alussa vaikealta, sen voi aloittaa vaikkapa viidellä tai kahdeksalla parilla. Kun peli tulee tutummaksi, parien määrää voi lisätä.


Lapset ovat muistipeleissä usein valtavan hyviä ja saavatkin voitettua vanhempia pelitovereita pienen harjoittelun jälkeen helposti!


Pelihetki on usein kaivattu irtautuminen arjesta, kun yhdessä pysähdytään pelaamaan ja ollaan yhdessä samassa hetkessä läsnä toisillemme. Lautapelit ja korttipelit ovat myös hyvä tapa irtautua ruuduista, jotka ovat nykypäivänä usein sekä lapsille että aikuisille tärkeitä ja vievät paljon aikaa yhdessäololta.


Pelatessa lapset pystyvät myös turvallisesti harjoittelemaan erilaisia tunteita, kuten onnistumista, jännitystä, iloa ja pettymystäkin. Pelatessa lapsi oppii ja oivaltaa, mikä lisää hyvää oloa itsestä ja omista taidoista.


Kaksi tapaa pelata Herra Hakkaraisen Aakkospeliä


Aakkospeli aloitetaan niin, että kortit käännetään alustalle kuvapuoli alaspäin, ja jokainen saa vuorollaan kääntää kaksi korttia niin että kuvat näkyvät. Jos korteissa on sama kirjain, saa molemmat kortit ottaa itselleen. Jos taas korteissa on eri kirjaimet, kortit käännetään takaisin nurin päin niihin kohtiin, joista ne ensimmäisen kerran käännettiin.


Seuraava pelaaja kääntää vuorostaan kaksi korttia ja toimii kuten edellinenkin pelaaja. Se, kenellä pelin lopuksi on hallussaan eniten pareja, voittaa.


Peliä voi pelata myös toisella tavalla, missä kortit erotetaan kahdeksi pakaksi. Molempiin pakkoihin erotellaan yksi kappale kutakin kirjainkorttia. Näin jokaiselle ensimmäisestä pakasta löytyvälle kortille löytyy pari toisesta pakasta. Toisen pakan kortit levitetään yksitellen pöydälle kuvapuoli alaspäin. Vuorossa oleva pelaaja ottaa pöydällä olevasta pakasta päällimmäisen kortin ja yrittää muistaa missä kyseisen kortin pari on pöydälle levitettyjen korttien joukossa.


Jos pari löytyy, pelaaja saa nostaa sen itselleen. Jos paria ei löydy, pöydällä ollut kortti laitetaan takaisin paikalleen kuvapuoli alaspäin ja pakasta nostettu kortti laitetaan pakan alimmaiseksi. Pelin lopussa eniten pareja löytänyt on voittaja.


Herra Hakkaraisen Aakkospeli pähkinänkuoressa

  • Peliä suositellaan yli 3-vuotiaille
  • Suositeltu pelaajamäärä on 2-4 henkilöä
  • Peliaika noin 15 minuuttia
  • Pelin valmistaja on Peliko