• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Hiihtoretki-muistipeli

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Mauri Kunnaksen Hiihtoretki on muistipeli pienellä twistillä!


Muistipelit ovat hauskoja pelejä, joita pystyvät jo melko pienetkin lapset pelaamaan – ja usein myös voittamaan aikuiset mennen tullen.


Hiihtoretki-pelissä perinteinen muistipeli saa uusia ulottuvuuksia, kun mukaan lisätään pelilauta, pelinappulat ja korttien kääntämistä estävät lumilyhdyt. Sekä pelilauta että kortit ovat saaneet kuvituksensa Mauri Kunnaksen kirjasta Joulupukin joululoma.


Joulupukin joululoma on Mauri Kunnaksen vuonna 2020 julkaistu kirja, missä selviää, mitä joulupukki ja tontut touhuilevat kun lahjat on jaettu ja on aika ottaa hetki rennosti ennen kuin aletaan valmistautua uuteen jouluun.


Muistipeli – hauskaa ja hyödyllistä tekemistä


Yhteinen pelihetki ystävien tai perheen kesken on hauskaa tekemistä, lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja on myös hyödyllistä. Yhdessä pelatessa lapset oppivat vuorovaikutus- ja tunnetaitoja sen lisäksi, että kehittävät itseään.


Pelihetki on usein kaivattu irtautuminen arjesta, kun yhdessä pysähdytään pelaamaan ja ollaan yhdessä samassa hetkessä läsnä toisillemme. Lautapelit ja korttipelit ovat myös hyvä tapa irtautua ruuduista, jotka ovat nykypäivänä usein sekä lapsille että aikuisille tärkeitä ja vievät paljon aikaa yhdessäololta.


Pelatessa lapset pystyvät myös turvallisesti harjoittelemaan erilaisia tunteita, kuten onnistumista, jännitystä, iloa ja pettymystäkin. Pelatessa lapsi oppii ja oivaltaa, mikä lisää hyvää oloa itsestä ja omista taidoista.


Hiihtoretki-muistipelin ajatus


Pelissä tavoitteena on olla ensimmäinen pelaaja, joka kiertää pelilaudan ja saavuttaa maalissa odottavan lahjakasan.


Muistipelikortit asetetaan pelilaudalle, ja niitä käännellään pareja etsien kuten tavallisessakin muistipelissä. Muistipelikortin nurkassa on numero, jonka mukaan pelilaudalla liikutaan, jos kääntää omalla vuorollaan pelilaudalta parin. Jos paria ei löydy, pelilaudalla ei saa edetä.


Kun pari löytyy ja nappulaa on siirretty, muistipelikortit käännetään takaisin nurin päin, ja jommankumman päälle asetetaan lumilyhty-nappula. Sellaista muistipelikorttia, jonka päällä lumilyhty on, ei saa kääntää niin kauan kuin lumilyhty on sen päällä. Lumilyhty-nappuloita on neljä kappaletta. Kun kaikki neljä ovat jo käytössä ja pelilaudalta löytyy uusi pari, siirretään jokin käytössä olevista lumilyhdyistä uuden parin päälle. Näin jokin aikaisemmista pareista vapautuu uudestaan takaisin peliin.


Pelin voittaa se, joka saavuttaa pelilaudan oikeassa alakulmassa olevan lahjakasan ensimmäisenä.


Hiihtoretki pähkinänkuoressa:

  • Pelaajia 2-4
  • Suositusikä 5+
  • Ei suositella alle 3-vuotiaille
  • Peliaika noin 15 minuuttia
  • Valmistaja Peliko