• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Joulupuuro-palapeli

Ei varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Lämmintä joulun henkeä Joulupuuro-palapelissä


Joulupuuro-palapelissä Mauri Kunnaksen rakkaus jouluun välittyy lämpimänä ja pehmoisena. Tämä palapeli tuo mieleen joulun rauhan ja nenään joulupuuron, kanelin sekä piparkakkujen tuoksut. Joulupuuro-palapelin kuva on otettu Mauri Kunnaksen kirjasta Joulupukin joululoma, joka ilmestyi vuonna 2020.


Kuvassa vietetään joulupäivän aamua, kun yöllä on jaettu lahjat koko maailman lapsille ja nyt on joulupukin ja tonttujenkin aika lomailla ennen kuin valmistelut seuraavaa joulua varten taas alkavat. ”Pian kaikki tontut vanhimmasta nuorimpaan kokoontuvat suureen juhlasaliin höyryävien puurolautasten ääreen parrat suittuina ja parhaisiinsa pukeutuneina.”


Yksityiskohtia vilisevä palapeli on hauska tehdä ja sitä on myös hauska tutkailla. Palapelin yksityiskohtien määrä toisaalta helpottaa, toisaalta vaikeuttaa palapelin kokoamista. Tämä 1000 palan palapeli on oivallinen aikuisille tai esimerkiksi perheille yhdessä tehtäväksi. Ihan pienimmille lapsille palapeli on vielä liian haastava, mutta vanhempien, jo palapelejä osaavien, lasten kanssa tätä palapeliä on mukava koota yhdessä.


Palapelit ovat hauskaa ja hyödyllistä ajanvietettä


Palapelien hyödyistä puhutaan usein lapsien näkökulmasta, mikä on tietenkin tärkeää ja totta. Palapeleistä on kuitenkin huimasti hyötyä myös aikuisille ja iäkkäille. Aivot pysyvät virkeinä, kun saavat tehdä töitä ja miettiä, mikä pala kuuluisi mihinkin.


Palapelin ääreen rauhoittuminen tuo ihanaa vastapainoa nykypäivän usein hieman hektiselle tekemiselle ja etenemiselle. Palapelin äärellä saa ja pitää pysähtyä, rauhoittua, muistaa hengittää ja nauttia rauhallisesta tekemisestä. Toki, jos kyseessä on vaikeahko palapeli, voi verenpaine vähän nousta, mutta sekin kuulunee asiaan. Itsehillinnän harjoittelu tekee aikuisillekin hyvää.


Palapelejä voi harrastaa yksin mutta niitä voi tehdä myös yhdessä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin sadepäivä mökillä, kun koko perhe kerääntyy pöydän ääreen kokoamaan tuhannen palan palapeliä? Tai yhteinen joululahjaksi saatu 500 palan palapeli, jota jokainen voi oman jaksamisensa mukaan ja ohi kulkiessaan koota. Tai pysähtyä palapelin ääreen pidemmäksikin aikaa. Tai ihan itse, yksin ja rauhassa koottu palapeli, seurana vain omat ajatukset tai ehkä lempimusiikki. Ihanaa omaa aikaa.Joulupuuro-palapeli pähkinänkuoressa

  • 1000 palaa
  • valmiin palapelin koko 68 cm x 48 cm
  • palapelin kuva on kirjasta Joulupukin joululoma
  • valmistaja Peliko