• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Koiramäen Suomen historia -palapeli x 2, 40 palaa

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Tässä hauskassa kahden palapelin setissä molemmissa palapeleissä komeilee kuva Mauri Kunnaksen kirjasta Koiramäen Suomen historia. Koiramäen Suomen historia -kirjasta on tehty toinenkin kahden palapelin setti eri kuvilla, pääset näkemään sen täältä.


Toisessa upeassa palapelissä Suomen kirjallisuuden ja kirjakielen isä Mikael Agricola on sitä mieltä, että suomen kieltä pitäisi pystyä opettamaan suomalaisille, jotta he oppisivat lukemaan ja kirjoittamaan sitä. Kauppias von Allenpap ei usko sen olevan tarpeellista, mitä ihmettä nämä muka lukisivat? Mikael kirjoittaa seinään suomen kielellä tekstin, joka vakuuttaa von Allenpapinkin. Osaisitko sinä lukea tekstin? Palapelistä voit bongata myös Herra Hakkaraisen, hän (tai ehkä hänen esi-isänsä?) ovat olleet siis menossa mukana jo suomen kielen syntyaikoinakin.


Toisessa palapelissä talvisessa maisemassa mellastavat hatut ja Herra Hakkarainen. Anteeksi kuinka? Mitkä hatut? Kun Ruotsi kärsi tappion Pohjan sodassa, muodostui Ruotsiin kaksi puoluetta hatut ja myssyt. Toiset halusivat edelleen näyttää kaapin paikan Venäjälle, kun taas myssyt olivat rauhallisemman lähestymisen kannalla. Palapelissä hatut erehtyvät luulemaan Herra Hakkaraista myssyksi, ja lumisota on valmis! Enemmän tarinasta voit lukea kirjasta Koiramäen Suomen historia.


Molemmissa palapeleissä on 40 palaa ja ne ovat kooltaan n. 30 x 21 cm. Molemmissa palapeleissä on valmiina pohja, jonka päälle palapeli on helppo koota ja siinä sitä on myös helppo säilyttää. Kuvat ovat Mauri Kunnaksen kirjasta Koiramäen Suomen historia.