• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Koiramäen tarinat

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Vanhoista ajoista kerrotaan harvoin yhtä kiehtovasti ja värikkäästi kuin Mauri Kunnaksen Koiramäki-tarinoissa. Tämä komea yhteisnide sisältää viisi valloittavaa Koiramäki-kuvakirjaa. Esipuheessa Mauri Kunnas kertoo sarjan synnystä ja vaiheista.


Koiramäen talossa

Mauri Kunnaksen Koiramäen talossa on jo suomalaisen lastenkirjallisuuden klassikkoja. Se on värikäs, hauska ja todenmukainen kuvaus entisajan elämästä maaseudulla.


Koiramäen talo on maalaistalo jossain Satakunnan puolessa. Sitä asuvat Pransi-isäntä, Fiina-emäntä, mummo, vaari, lapset Kille, Martta, Elsa, Tuomas ja Tilta, piiat, rengit ja ruotiukko Hiski Piskinen. Koiramäen talossa eletään ihan niin kuin vanhassa suomalaisessa talossa on ennen vanhaan eletty. Paitsi että Koiramäen talon kaikki asukkaat ovat koiria.


Koiramäen lapset kaupungissa

Koiramäen lapset Elsa ja Kille ovat päässeet ensimmäiselle pitkälle kaupunkimatkalleen leipurimestari Tassulaisen taloon serkkujensa Marin, Juhon ja Karoliinan luo. Ja kaupungin vilinässä riittää maalaisserkuilla ihmettelemistä, sillä joka puolella on niin mahdottoman paljon erilaisia rakennuksia ja ihmisiä - uusia asioita kaikki.


Mauri Kunnas on jälleen tehnyt värikkään ja virikkeisen kirjan lapsille: kerrassaan valloittavan ja hauskan, tunnontarkasti todellisuuteen perustuvan kuvauksen entisajan elämästä kaupunkimiljöössä.


Koiramäen talvi

Vanhoista ajoista kerrotaan harvoin yhtä kiehtovasti ja värikkäästi kuin Mauri Kunnaksen Koiramäki-kirjoissa. Kaikki tämä hauskuus on lisäksi täyttä totta, paikkansapitävää tietoa entisajan elämänmenosta.


Koiramäkeen on tullut talvi. Elämä on työntäyteistä niin kuin maalaistalossa yleensä. Päivät paiskitaan töitä metsässä ja navetassa, illat kuluvat erilaisissa puhdetöissä ja kotiaskareissa ja vaarin tarinoita kuunnellessa. Mutta aika ajoin arki väistyy ja silloin Koiramäessä juhlitaan ja pidetään hauskaa oikein sydämen kyllyydestä.


Koiramäen joulukirkko

Kun keskiaikainen Tyrvään Pyhän Olavin kirkko (nykyisessä Sastamalassa) paloi raunioiksi tuhopoltossa 1997, tuhoutui samalla Mauri Kunnaksen luoman Koiramäen väen kotikirkko. Koiramäen joulukirkko on Mauri Kunnaksen kunnianosoitus rakastamalleen kirkolle. Pyhän Olavin kirkon jälleenrakennustyö valmistui vuonna 2003.


Koiramäen joulukirkko kertoo tarinan Koiramäen Killen ja Elsan joulukirkkomatkasta joskus kauan sitten.


Koiramäen lapset ja näkki

Kivi järveen, näkki maalle! Tiedätkö miksi lapsia ennen vanhaan peloteltiin näkillä, tai miksi pääsiäisnoitia pelättiin? Entä tunnetko tarinan Pataniityn Tehvaanista, joka tahtoi mitellä voimiaan kummituksen kanssa?


Kun Koiramäen vaari oli lapsi, ei ollut radiota eikä televisiota. Talvi-iltaisin aikuiset kertoivat pirtissä jännittäviä tarinoitaan kummituksista, hiidenväestä, trulleista, näkeistä, maantierosvoista ja merkillisistä luonnonilmiöistä.


Mauri Kunnas on etsinyt vanhoihin kansantarinoihin liittyvää perimätietoa muistelu- ja murrekirjoista ja palauttanut mieleensä lapsena kuulemiaan kertomuksia. Hänen juttunsa ovat lennokkaita ja piirroksensa todenmukaisia, olipa kyse yli sadan vuoden takaisista rakennuksista, tavaroista, vaatteista tai maisemista.


Tarinatuokio entisaikain Koiramäessä päihittää jännittävimmäkinkin televisio-ohjelman!