• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Kylällä-palapeli 500 palaa

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Tanssia ja iloa Koirien Kalevalassa


Kylällä-palapeli on raikas, iloinen ja täynnä riemua oleva palapeli. Kuva palapeliin on otettu rakastetun kirjailija Mauri Kunnaksen vuonna 2021 ilmestyneestä kirjasta Kuka kaappasi auringon? Kuva on Kunnasmaisen täynnä yksityiskohtia, jotka osaltaan helpottavat ja osaltaan haastavat palapelin tekijöitä.


Kylällä-palapelissä on 500 palaa, ja sen tekemiseen vaaditaan jo hieman taitoa ja kärsivällisyyttä. Tämä palapeli sopii aikuisille, mutta myös hieman vanhemmille lapsille esimerkiksi aikuisen kanssa koottavaksi tai yksin tehtäväksi jos palapeleistä on jo kokemusta.


Kylällä-palapelin kuvassa vaka vanha Väinämöinen, koirien kylän päällikkö, näppäilee kanneltaan ja laulelee laulujaan. Laulun ja soiton kuullessaan ”kyläläiset, samoin kuin linnut, perhoset ja mettiäiset, yhtyivät ilonpitoon”. Tämän iloisen hetken jälkeen ei mene kauaakaan, kun aurinko kaapataan ja Kalevalassa alkaa pimeä ja kylmä aika, kunnes selviää, kuka auringon on kaapannut ja miten asia korjataan.


Kuka kaappasi auringon? on mielenkiintoinen, hauska ja hurjan hyvin kuvitettu tarina siitä, mikä elämässä lopulta on tärkeää.


Palapelit ovat hauskoja ja hyödyllisiä

Palapelejä voi harrastaa yksin mutta niitä voi tehdä myös yhdessä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin sadepäivä mökillä, kun koko perhe kerääntyy pöydän ääreen kokoamaan tuhannen palan palapeliä? Tai yhteinen joululahjaksi saatu 500 palan palapeli, jota jokainen voi oman jaksamisensa mukaan ja ohi kulkiessaan koota. Tai pysähtyä palapelin ääreen pidemmäksikin aikaa.


Palapelien hyödyistä puhutaan usein lapsien näkökulmasta, mikä on tietenkin tärkeää ja totta. Palapeleistä on kuitenkin huimasti hyötyä myös aikuisille ja iäkkäille. Aivot pysyvät virkeinä kun saavat tehdä töitä ja miettiä, mikä pala kuuluisi mihinkin.


Palapelin ääreen rauhoittuminen tuo ihanaa vastapainoa nykypäivän usein hieman hektiselle tekemiselle ja etenemiselle. Palapelin äärellä saa ja pitää pysähtyä, rauhoittua, muistaa hengittää ja nauttia rauhallisesta tekemisestä. Toki, jos kyseessä on vaikeahko palapeli, voi verenpaine vähän nousta, mutta sekin kuulunee asiaan. Itsehillinnän harjoittelu tekee aikuisillekin hyvää.


Iloisia hetkiä palapelien parissa!


Kylällä-palapeli pähkinänkuoressa

  • 500 palaa
  • valmiin palapelin koko 48 cm x 34 cm
  • palapelin kuva kirjasta Kuka kaappasi auringon?
  • valmistaja Peliko