• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Laiturilla-palapeli 99 palaa

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Kalevalan koirien ja Sariolan susien hyvänmielen kohtaaminen


Laiturilla-palapeli on hauska, 99 palan palapeli, jonka kuvitus on otettu rakastetun kirjailija Mauri Kunnaksen vuonna 2021 ilmestyneestä kirjasta Kuka kaappasi auringon? Kuva on Kunnasmaisen täynnä yksityiskohtia, jotka osaltaan helpottavat ja toisaalta haastavat palapelin tekijöitä.


Laiturilla-palapelin kuvassa Koirien Kalevalan päällikkö Väinämöinen ja Pohjolan emäntä Louhi kohtaavat toisensa. Louhi on pysähtynyt Väinölän laituriin, jotta hänen väsyneet soutajansa saavat hengähtää hetken. Samalla Louhi pyytää Väinämöistä laulamaan heille navakan tuulen, jotta pääsevät reippaammin kotiin.


Tämän kohtaamisen yhteydessä Väinämöinen mainitsee, että heillä on kaikkea mitä he tarvitsevat. ”…puhdas luonto, raikas vesi ja aurinkokin taivaalla puhdasta kultaa.” Louhi nappaa tästä erityisesti tiedon siitä, että aurinko on puhdasta kultaa, ja tästä alkaakin mielenkiintoinen tarina auringon kaappaamisesta.


Palapelissä on 99 palaa ja valmiina se on kooltaan 48 cm x 34 cm. Palat ovat isompia kuin esim. 500 tai 1000 palan palapeleissä yleensä on, ja tästä syystä palapeli sopiikin vähän nuoremmillekin palapelien rakastajille.


Palapelit ovat hauskoja ja hyödyllisiä

Palapelejä voi harrastaa yksin mutta niitä voi tehdä myös yhdessä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin sadepäivä mökillä, kun koko perhe kerääntyy pöydän ääreen kokoamaan palapeliä? Tai joululahjaksi saatu palapeli, jota voidaan yhdessä ihmetellä, ihailla ja koota.


Palapeliä kootessa kehittyvät monet taidot. Palapeli on tietenkin aivojumppaa, kun yritetään hahmottaa, mikä pala mihinkin sopisi. Pienemmille palojen tuntu on myös tärkeä ja kootessa kehittyvät niin silmän ja käden yhteistyö kuin hienomotoriikkakin. Puhumattakaan pitkäjänteisyydestä ja sinnikkyydestä, joita pienikin ihminen tarvitsee, kun saa eteensä hieman haastavamman palapelin.


Yksi tärkeimmistä puolista palapelejä erityisesti pienten lasten kanssa yhdessä kootessa on juurikin yhdessä vietetty aika. Palapelin äärellä rauhoitutaan yhdessä, ollaan läsnä ja koetaan onnistumisia yhdessä.


Laiturilla-palapeli pähkinänkuoressa

  • 99 palaa
  • palan koko n. 4,5 - 6 cm (palojen koko hieman vaihtelee)
  • valmiin palapelin koko 48 cm x 34 cm
  • palapelin kuva kirjasta Kuka kaappasi auringon? (2021)
  • suositusikärajaa ei ole, koska taitotaso riippuu aikaisemmista palapelien kokoamiskokemuksista. Palapeliä valitessa on hyvä ottaa huomioon palapelin kokoojan taitotaso, ja valita palamäärältään sopiva palapeli
  • valmistaja Peliko