• Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja
  • Yli 50 € tilaukset ilman postikuluja

Suomalaiset tarinat

Varastossa
Toimitusaika: 2-8 päivä(ä)

Kuvaus

Mauri Kunnaksen suomalaisista suomalaisimmat tarinat nyt yksissä kansissa!


Meille suomalaisille tärkeitä tekstejä ovat kansalliseepoksemme Kalevala ja kansalliskirjailija Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. Mauri Kunnas on tehnyt molemmista omat koiramaiset versionsa. Koirien Kalevala on veijarimainen koirien kansalliseepos ja huima sankaritaru vailla vertaa. Seitsemässä koiraveljeksessä rämäpäiset veljekset painiskelevat villin ja vapaan metsäläisyyden ja yhteiskunnan vaatimusten välillä. Mauri Kunnas onnistuu kiteyttämään suurteokset tulkinnoiksi, jotka ovat saanett myös nuoremmat lukijat kiinnostumaan kirjallisuutemme klassikoista. Samalla lukijat ovat nostaneet Kunnaksen koiramaiset versiot klassikoiksi klassikoiden rinnalle.


Suomalaiset tarinat sisältää:

Koirien Kalevala

Seitsemän koiraveljestä
Koirien Kalevala

Armotonta menoa Kalevalan kankahilla! Veijarimainen koirien kansalliseepos ja huima sankaritaru vailla vertaa.


Kaukana Kalevalan mailla asui ennen muinoin villi ja vapaa koirien heimo. Sen naapurina pimeässä Pohjolassa eleli hurja ja häijy susien kansa, ja niiden välissä pieni mutta sitkeä kissojen heimo. Kun koirat ja sudet kilpailivat metsien kuninkuudesta, kiivailtakaan kahinoilta ei voitu välttyä...


Mauri Kunnas loihtii eteemme kalevalaisen ajan velhoineen ja tietäjineen ja tekee kansalliseepoksemme jännittävistä tapahtumista omia koiramaisia tulkintojaan.Seitsemän koiraveljestä

- Aa! vaakkui lukkari. - Aa! toistivat pojat yhteen ääneen.


Ei ota oppi mennäkseen Jukolan koiraveljesten paksuihin kalloihin. Vapaana luonnon helmassa vai ihmisten tavoille oppineena sivistyksen parissa? Siinäpä kysymys, jonka parissa Juhani, Tuomas, Aapo, Simeoni, Timo, Lauri ja Eero käyvät alituista painiaan. Painia on veljesten elämä muutenkin. Toukolan poikien kanssa syntyy nujakoita mennen tullen, lautamies uhkaa jukuripäitä jalkapuulla ja sauna palaa tuhkaksi. Mutta seitsemän miehen voimalla selvitään niin lukkarin häpeänurkasta kuin hiidenkiveltäkin!


Rakastetun kuvakirjantekijän koiramainen mukaelma kansalliskirjailija Aleksis Kiven klassikosta valloittaa sekä lapset että aikuiset.